Informacije o proizvodu

Pre upotrebe pročitati uputstvo!
O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

RefluSTAT sadrži kombinaciju alginata* i karbonata koji brzo i efikasno sprečavaju povratak želudačnog sadržaja i kiseline u jednjak. Nakon uzimanja RefluSTATa, alginat formira gel, a karbonati oslobađaju ugljen dioksid koji gelu omogućava stvaranje zaštitnog sloja nalik kišobranu iznad želudačnog sadržaja. Dodatno, natrijum bikarbonat deluje i protiv prekomerne kiselosti želudačnog sadržaja. Tako se blokira prolazak želudačnog sadržaja i kiseline u jednjak, što sprečava daljnji nadražaj sluzokože te dovodi do brzog olakšanja simptoma gorušice.

Gorušica - bolest modernog doba

Jedan od najčešćih uzroka vraćanja želudačnog sadržaja je poremećaj funkcije donjeg sfinktera jednjaka – mišića koji razdvaja jednjak od želuca i koji služi sprečavanju povratka sadržaja iz želuca u jednjak. Kod težih poremećaja može se raditi o gastroezofagealnoj refluksnoj bolesti (tzv. GERB). Prema naučnim podacima, simptomi GERBa javljaju se kod čak 20-40% odraslih osoba: gorušica, bol u grudima, štucanje, promuklost, hronični laringitis, kašalj, oštećenje zuba te prekomerno lučenje pljuvačke. Uzroci velikim delom leže u stresnom životnom stilu, brzoj i nezdravoj prehrani, neumerenim količinama hrane te alkoholu i pušenju.

Namena

Smanjenje simptoma gastroezofagealnog refluksa poput gorušice, gorušice tokom trudnoće, povratka kiseline, refluksnog ezofagitisa, probavnih smetnji, kašlja te nadražaja grla i ždrela.

Sastav

Natrijum alginat, natrijum bikarbonat, natrijum karbonat, kalcijum karbonat, voda, prečišćena, aroma (menta i sladić), poliakrilna kiselina, natrijum propilparahidroksibenzoat, natrijum metilparahidroksibenzoat, saharin-natrijum.

  • Ne sadrži gluten
  • Ne sadrži laktozu
  • Ne sadrži aluminijum hidroksid

Doziranje i način primene

Odrasli i deca starija od 12 godina: 1 do 2 kesice nakon glavnih obroka i pre spavanja. Dobro promućkati pre upotrebe. Sadržaj kesice sipati direktno u usta.

Moje zdravlje

Proliv

Proliv

Proliv ili dijareja je najčešće uzrokovana neravnotežom crevne mikroflore, odnosno povećanjem broja patogenih mikroorganizama kao što su rotavirusi i bakterije poput Clostridium difficile. U slučaju akutne dijareje, terapija traje nekoliko dana, a kod hronične najmanje 3 nedelje. Ovo je uobičajeno smetnja i generalno nije opasna po zdravlje, ali može biti nezgodna ako se ne reši blagovremeno.

Saznajte više
Gastroezofagealna refluksna bolest

Gastroezofagealna refluksna bolest

GERB se najčešće javlja usled disfunkcije donjeg ezofagealnog sfinktera, mišića koji zatvara donji deo jednjaka i sprečava da se sadržaj želuca vrati nazad u jednjak, usta i disajne puteve. Dejstvo želudačnih kiselina iritira jednjak, usta i disajne puteve, što dovodi do simptoma kod pacijenata koji mogu narušiti kvalitet njihovog života.

Saznajte više
Infekcija bakterijom Helicobacter pylori

Infekcija bakterijom Helicobacter pylori

H. pylori je bakterija spiralnog oblika koja se može naći na sluznici ljudskog želuca i najčešći je uzročnik gastritisa, hronične upalne reakcije želuca. Infekcija počinje kada bakterije uđu u digestivni sistem, a ako se ne leči, infekcija kod većine pacijenata traje doživotno.

Saznajte više
Ulkusna bolest

Ulkusna bolest

Peptički ulkus ili čir je povreda zidova želuca, dvanaestopalačnog creva ili jednjaka koja nastaje usled agresivnog delovanja želudačnih sokova. Tipičan simptom koji ukazuje na postojanje ulkusne bolesti je bol koji se javlja neposredno nakon jela (kod želuca) ili nekoliko sati nakon jela (kod dvanaestopalačnog creva).

Saznajte više

Da bi ova web-stranica mogla pravilno da funkcioniše i da bismo unapredili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici privatnosti i zaštite podataka

Prilagodite postavke
  • Neophodni kolačići omogućavaju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, veb-stranica ne može pravilno da funkcioniše, a možete ih isključiti promenom postavki u svom web-pregledaču.